page-6-headerFörutom att vi delar med oss med vår kunskap under våra medlemsträffar och via hemsidan håller vi föreläsningar där vi bjuder in ledande forskare ifrån Sverige och ibland ifrån utlandet som kommer och pratar om olika problem som vi står inför. Det är en väldigt uppskattad form av utbildning som våra medlemmar värdesätter väldigt mycket. Förutom föreläsningar med några av landets främsta experter inom området erbjuder vi även kurser och hela helger där du som medlem kan träffa andra medlemmar, utbyta kunskap och lära dig massa nyttigheter.

Olika utbildningar passar olika personer

Alla våra medlemmar kommer in med olika förutsättningar och kunskaper kring det vi arbetar med . Här på vår hemsida hittar du väldigt mycket nyttig information som kan utgöra en övergripande bild över ämnet. Men vi erbjuder även massa olika kurser som breddar dina kunskaper inom alla möjliga områden som har med miljö, hav och relaterade ämnen att göra. Olika kurser kommer passa olika medlemmar då er bakgrund spelar en stor roll vad gäller vilken kunskapsnivå ni befinner er i. Vi på Oceanclimate förstår att vissa av er inte har någon tidigare kunskap medan vissa arbetar heltid med det här precis som vi. Därför erbjuder vi allt ifrån nybörsar kurser till mer advocerade utbildningar. För att ta del av dessa kan ni skriva upp er på vårt nyhetsbrev som vi försöker skicka ut minst en gång i månaden. Där får ni förutom massa nyttig information även reda på vilka kurser som kommer gå alstapeln och hur man anmäler sig till dessa.

Samarbete header-page-6

Det finns olika sätt att samarbeta och engagera dig med oss. Beroende på vem du är och vad du vill göra finns det olika vägar att gå. Vi samarbetar med alla som vill hjälpa till och vi är en opolitisk organisation som jobbar ideellt. Även vi som grundat föreningen jobbar ideellt och tar inte ut någon lön. Det finns flera olika sätt att samarbeta med oss med. Du kan bli medlem, du kan donera pengar, du kan erbjuda din hjälp och kunskap till vår hemsida, våra evenemang eller kunskapsträffar. Vi samarbetar även med andra frivilligorganisationer som vi kan hjälpa dig att komma i komakt med.

Medlemskap

För att bli medlem räcker det att kontakta oss via mail och skriva att du vill bli medlem. Skicka med namn och adress så skickar vi hem en medlemsblankett och ett inbetalningskort. Man kan även få blanketten skickad via e-posten.

page-1-header

Medlemsavgiften är 199 kronor per år. som betalas på årsbasis. Blir du medlem i mitten av året brukar vi endast ta betalt för de månader som är kvar av året. Som medlem får du tillgång till våra föreläsningar, medlemsträffar, helg retreater och massa andra förmåner. Bjuder du dessutom med en ny betalande medlem får du nästa medlemskap helt gratis. Ju fler medlemmar ju fler medlemskap får du gratis. Vi försöker inte tjäna pengar på våra medlemmar utan avgiften går till att hålla hemsidan uppe, föreläsningarna igång och allt annat går till våra marina projekt. Under mötena diskuterar vi hur vi ligger till ekonomiskt och vad vi har gjort med pengarna. På så sätt är vi en transparent organisation som inte har någon egentlige hierarki. Vi finns till för våra medlemmar.

Samarbete

Vi sammanarbetar med alla som vill samarbeta med oss och delar våra ideal. Företag, statlig och kommunal verksamhet och privatpersoner här är alla välkomna. Dels som medlemmar dels som samarbetspartners. Det finns olika sätt att samarbeta med oss. Antingen kan ert företag bli medlemmar eller så kan man sponsra vår verksamhet på annat sätt. lättast är det om ni kontaktar oss så kan vi ge mer detaljerat information om hur man går tillväga. Vi erbjuder även föreläsningar för företag och större grupper så om det finns något intresse i det är det bara att höra av sig så kan vi gå igenom mer vad vi erbjuder.